ELVEDA BUĞDAY EKMEKLERİ !!!


Yataktan dinç kalkmanın ve gün boyu dinç dolaşmanın ne demek olduğunu bilemezsiniz. Süper bir duygu, maalesef bizler gibi obezlerin çok nadir yaşadıkları bu dinçlik hepimizin çok özlediği bir şey.

İnternet sağolsun, istediğin gibi sorup cevaplar alabiliyorsun. Gün boyu yorgunluk hissi, dinç olamamak, şişkinlik, balon gibi şişmek hem de, bir araştırdım ve neyi tespit ettim biliyor musunuz?

O RH + kan grubuna sahip olanlar BUĞDAY EKMEKLERİnden uzak durmalıymış. Beyaz ekmek, tam buğday ekmeği, köy ekmeği, Vakfıkebir Ekmeği ya da ekmek fabrikalarında üretilen o cicili bicili ekmekler...

Ne olursa olsun, hangi ekmek olursa olsun, Buğday O RH + kan grubuna sahip olanlada şişkinlik yaratıyor ve halsizlik ve dinçsizliğin sebebi oluyormuş.

Bunları okurum da Elveda demem mi  :))

ELVADA BUĞDAY EKMEKLERİ !!!

MERHABA KURU KAYISI

Çaylara şeker atmayı bırakınca, tatlandırıcı olarak çayın yanında kuru kayısı yemeye başladım. Bir bardak çay eşliğinde azar azar kayısıyı kemirmek zevkli oluyor. Çok aşırıya kaçmak istemiyorum, günde dört ya da beş adet kuru kayısı yeterli sanırım.

İnternete girdim, o kadar çok faydası var ki. On ay önce ağır bir bağırsak enfeksiyonu geçirmiştim ve zaman zaman kabızlık problemleri de yaşıyordum, bir haftadır içim yumuşadı sanki, sanki sem sert olan karnım da yumuşadı, kocaman göbeğimde sanki küçülme var :)))

İkinci faydası stres ve depresyona imiş. Ona da katılıyorum, bizzat yaşadım, bir haftadır bir sakinlik, bir güzellik sormayın. Oh be ne güzelmiş sakin sakin , anksiyetesiz yaşamak... :))

MERHABA KURU KAYISI, Hoşgeldin, Günde dört ya da beş adeti geçmeyeceğim, her gün devam...

KOLA ve GAZOZA ELVEDA !!!



Gazlı içecekler, kola, gazoz, meyva suları, hazır içecek namına ne varsa hepsine elveda....

Halbuki ne kadar severdim, soğuk soğuk, lıkır lıkır... İçtikçe içesim gelirdi, çok şişmanlattılar beni çok.
Aşırı tüketimin sonucu elbette şişmanlık. Azıcık içeyim, günde bir bardak içeyim demekle de olmayacağına göre, komple ELVEDA demek en güzeli.

Mutfak robotumuz, meyva sıkacağımız neredeydi? Artık ona çok iş düşecek... Bundan sonra kendin pişir kendin ye misali, kendin sık kendin iç....

Merhaba ÇÖREK OTU

Zayıflamak istiyorum, diyet yapmaya çalışıyorum ama bir halsizlik, bir yorgunluk... Ne yapsam elimin ayağımın titremesini durduramıyorum. Midemin kazıntısı geçmiyor. Alışmışız tıka basa mide ile dolaşmaya... Boşluk hissediyoruz adeta.

Bu yorgunluk ve halsizlik nasıl geçecek, televizyonlarda bir çok bitkisel destek ürünlerinin reklamları var ama çok pahalı, hem de öyle böyle değil aşırı pahalı fiyatlar. Ne yapacağız o zaman, şöyle bir araştırınca derdimizin dermanının zaten yanımızda olduğunu görüyoruz.

Yıllardır büyük bir iştahla yediğimiz poğoçaların üzerini süsleyen ÇÖREK OTU.
Bin derde deva, ölümden başka her şeye deva, hem hastalıkta hem koruyucu olarak kullanabileceğimiz bir destek. Hoşgeldin, merhaba çörek otu.

Ağabeyimin tavsiyesi üzerine Çörek Otuna başladım. Kendisi, Şifalı Bitkiler, Şifalı Yemekler hususunda çok çalışmalar yapmış, hatırı sayılır bilgiye sahiptir. Tam bir haftadır her sabah yarım çay kaşığı çörek otunu yataktan kalkar kalmaz ağzıma atıp iyice çiğneyerek yutuyorum. Üzerine de kocaman bir bardak su içiyorum. Faydasını görmeye başladığımı hissediyorum. Midemin kazıntısı azaltı, daha bir dinç basabiliyorum yere, nefes alıp vermem kolaylaştı sanki.

İnternetten bir araştırdım, o kadar çok şeye faydası var ki, şimdi buraya yazmayacağım, nasıl olsa siz de benim bulduğum siteleri bulup okuyabilirsiniz. Önemli olan her sabah Çörek Otu, yarım çay kaşığı çörek otunu almayı unutmamak. Devamlı olan her şeyde şifa vardır. Devam ettirmeye karar verdim.

Merhaba Çörek Otu, hayatıma hoşgeldin. Bakalım ne kadar faydalarını göreceğim. Sana inanıyor ve güveniyorum. Hiç unutmamaya çalışacağım, her sabah yarım çay kaşığı ÇÖREK OTU.

ELVEDA KESME ŞEKER :((

Biraz önce bir karar aldım; Artık bundan sonra içtiğim tüm çaylara şeker atmayacağım.
Sabah kahvaltıda en az üç bardak çay içiyorum, akşama kadar iş yerinde en az dört ya da beş bardak çayı eklediğimizde toplam sekiz bardak ediyor.

Evde de akşam keyfi en az iki bardak içsem, kabaca bir hesapla günde on bardak çay ve toplam yirmi adet kesme şeker ediyor.

İnternetten bulduğum kadarıyla bir kesme şeker yirmi kaloriymiş.

Bu hesaba göre : 20 kesme şeker x 20 kalori = 400 kalori

Tam 400 kalori kardayım, tam 400 kalori az girecek bedenime :))

ELVEDA KESME ŞEKER. Tam kırk sene iyi bir dostluğumuz varmış, ama artık sana veda etmek zorundayım. ELVEDA...