KURAL 4: Asansör ile İnmeye SON !

Bu sabah evden çıktığımda yine asansörü çağırdım. Alışkanlık olmuş, hadi çıkarken asansörü kullanmayı anladımda, inerken de asansörü kullanıyorum.

Asansör gelmesine rağmen binmedim, merdivenlerden indim aşağıya. Artık kararım kesin. İnerken asansörü kullanmayacağım.

Şimdilik çıkarken kullanacağım, 163 kiloyum ve 3. kata kadar tırmanamayacağım merdivenleri. Zaten nefesimiz tıkanıyor en ufak efor sarf ettiğimizde.

Yukarı çıkarken asansörü kullanmak serbest ama aşağıya inerken kaçıncı katta olursam olayım asansörü kullanmayacağım.

Merdiven basamaklarına dikkat edin ama, baka baka inin. Sonra merdivenlerden aşağıya yuvarlanmayın. Yıllardır basamakları kullanmadığımız için ayaklarımız alışık değil sanki. Aman Dikkat!!!


KURAL 4 : ASANSÖR İLE İNMEYE SON !!!

KURAL 3: Mağazalara ELVEDA !!!

Geçen ay, bir akşam eve geldiğimde bir de ne göreyim...
Eşim oturma odasında kanapenin üzerine bütün elbiselerimi yığmış.
"Hadi bakalım hepsini tek tek deniyorsun, dar gelenleri atacağım, dolapta yer yok zaten..."

Sonra ne oldu tahmin edersiniz, en az iki poşet gömlek, pantalon, mont kaban elime tutuşturuldu ve yarın bunları Belediye'nin eski elbiseleri toplayan hayır kurumuna bırakırsın dendi...

Takip eden ilk hafta sonu ise soluğu Büyük Beden Erkek Giyim Mağazalarında aldık...
Alış veriş, alış veriş, plastik kartlar sağolsun, ne istersek alabiliyoruz :((

Sonra ne mi oldu? Yeni aldığımız, içine rahat rahat sığabildiğim gömleklere, pantalonlara sığamamaya başladım bir ay sonra. Vücudum, bedenim anlamıştı sanki rahatlığı, boşluğu, hemen doldurmaya başladı, tekrar başa dönmek ne zordur bilemezsiniz.

Kısır döngü bu mu? Yeni elbise al, ama bir iki ay sonra içine sığamamaya başla...
Üç alışveriş önceki elbiseleri hayır kurumuna bağışla, tekrar yeni elbise al...

Kilo alıyoruz, kilooooooo !!!!
Her yeni elbise alışta daha fazla kilo alıyoruz.
Artık son. Bir tek çorap bile almayacağım.
Sıkı mıkı, dar mar, zorla da olsa sığacak o gömleklere , o pantalonlara bedenim.
Belki biraz zorlanır da, kendini koyvermez, şişmanlamaz...

KURAL 3 : MAĞAZALARA ELVEDA !!!

Kural 2: Toplu Ulaşıma Merhaba !

2003 yılında ilk arabamı aldığım zaman 115 kiloydum,
şu anda 163 kiloyum.

Aradan 8 yıl geçmiş ve ben 52 kilo almışım. Her yıl 6,5 kg. almışım.

Her yere araba ile gittim. Hiç yürümedim. Sabahları beş on dakika fazla uyuyabilmek için araba ile gittim işime, okuluma. Toplu taşımayı hiç kullanmadım.



Maalesef arabayı niçin aldığımı unuttum. Bakkala çakkala, en yakın mesafelere giderken bile araba kullandım. Elbette çok rahat ama bana verdiği zararı tam sekiz sene sonra mı anlamalıydım?

52 kilo, az değil, tam elli iki kilo almışım arkadaşlar. Ne gereği varmış? Toplu taşımayı kullanmış olsaydım hem az da olsa yürüyüş, hareket yapmış olurdum hem de tasarruf edeceğim benzin parasıyla, havuza, spor salanuna falan yazılabilirdim, değil mi?

Artık karar verdim arabayı tek başımayken hiç kullanmayacağım. Sadece ailem ile beraberken kullanacağım.
Toplu Taşımaya Merhaba! Gerçi bu kilolarla minibüslere, dolmuşlara, otobüslere sığmayacağız ama olsun. Çevreye birazcık olsun bizim de rahatsızlığımız olsun canım, ne olur ki? Bu sayede günde en azından bir iki kilometre yürümüş olacağım. Zaman kaybı oluyor diye araba kullanıyordum, sağlığımı kaybediyormuşum yeni fark ettim.

Kural 2: Toplu Ulaşıma Merhaba !


KURAL 1: Yemekli Resimlere HAYIR...

Geçenlerde facebook da geziniyorum. Arkadaşların albümlerine falan bakıyorum. Bir de baktım herkes yemekte, masa başında, yemekler ile poz vermiş.

Şişman olduklarını bildiğim arkadaşlarda banko yemekli bir resim var. Demek ki ne kadar önem veriyoruz, değer veriyoruz yemek yerken, o eşsiz anı ölümsüzleştirmeye.

Bir de cep telefonlarında yeni bir şey çıkmış. Bir lokantaya mı gittiniz, otomatikman facebook ta yayınlanıyor. Mesela Ahmet GENCAL Şu anda Bol Kepçe Lokantasında...

Hele birine çok takılıyorum... Lokantalardan çıkmıyorsun diye... Adam lokantalardan çıkmıyor....

Mademki yemeyeceğiz, resim çekmek, resimlere bakmak da mı yassak? Maalesef evet. Yemek resimlerinden uzaktayız artık. Salata resmi bile çekmek yassak....

Tamam Meşhur Türk Mutfağının en muhteşem tatlarıyla sanki Başbakan veya Cumhurbaşkanı ile yan yana resim çektiriyoruz gibi aynı ciddiyetle durabilirsiniz. Ama resim çekmeyecek, çektirmeyeceksiniz.

Sosyolarlar veya Psikologlar, sıkı durun. Nörologlar mı demeliydik yoksa. İşte size yeni bir kuram :
Yemek resmi insan beyninde şişmanlık genlerini canlandırıyor ve bedenimiz şişmanlığa şartlanıyor.


Tekrar Ediyorum :
KURAL 1: Yemekli Resimlere HAYIR...

Merhaba

Zayıflamak ve Kilo Vermek! Ne güzel değil mi? Siz de benim gibi yıllardır sağlıklı zayıflamak ve kilo vermek istiyorsunuz ama her ne hikmetse bir türlü başaramıyorsunuz değil mi?

Şişmanların halinden ancak şişmanlar anlar. İşte bu blogda   birbirimizin halinden anlayacağız. Birbirimize yardımcı olacağız, motive edeceğiz, moral vereceğiz.

Bu arada bir şey söylemeyi unuttum. Eğer 100 kilodan az iseniz lütfen derhal bu blogu terk ediniz :))
Burası sadece şişmanlara, obezlere özel bir blogdur. Sağlıklı zayıflamak ve kilo vermek isteyenler için hazırlanacak bir blogdur. Siz gidin önce bizler gibi şişmanlayın sonra blogumuzu takip edersiniz. Nasılmış? Zayıfsınız diye çok mu kötü hissettiniz? İşte biz her gün, ama her gün şişmanız diye böyle kötü hissediyoruz.

Arkadaşlar artık buna son vermenin, yani fazla kilolara son vermenin zamanı gelmedi mi? Geldi.....
Yıllardır başaramadığımız bir şeyi yavaş yavaş ama sağlıklı bir şekilde başarmanın zamanı gelmedi mi? Geldi...
Biraz önce blogdan kovduklarımız gibi, istediğimiz her şeyi yemenin ama kilo almamanın zamanı gelmedi mi? Geldi... (Ben en çok bu cümleyi sevdim...)

Hadi bakalım hayırlısı olsun! Bakalım ne kadar faydalı olacağız kendimize ve sizlere.
Laf aramızda aslında kendimi zayıflatmak için başladım bu blog işine. Hani bir söz vardır : "Öğretmenler öğretirken öğrenen ulvi cahillerdir." (Ya da bunun gibi bir şeydi.) İşte ben de bu misal sizler için elimden geleni yapacağım. Sağlıklı nasıl zayıflayabilirsiniz, nasıl kilolarınızdan kurtulabilirsiniz her şeyi anlatacağım sizlere.

Önce kendim öğreneceğim, sonra sizlerle paylaşacağım. Blogumuz tekrar hayırlı uğurlu olsun!!!